Strela Archery Shop | Tršćanska 62, Zemun | 061-161-06-81 | strela.archery.shop@gmail.com
Sačuvani artikli
Nema sačuvanih artikala
Moja korpa
Nema artikala u korpi
 
Strela Archery Shop
Tršćanska 62, Zemun
061-161-06-81
strela.archery.shop@gmail.com

USLOVI KUPOVINE

Poštovani streličari,
Molimo vas da pre potvrde poručivanja pročitate uslov korišćenja Internet prodavnice Strela Archery Shop (u daljem tekstu „Prodavac“, „Prodavnica“ ili „Internet Prodavnica“) i ukoliko vam neki od uslova nije jasan ili niste saglasni sa bilo kojim delom uslova, da ne potvrđujete porudžbinu ili da nas kontaktirate kako bi smo razjasnili svaku nedoumicu. Isporuka proizvoda poručenih preko Internet prodavnice je moguća isključivo na teritoriji Republike Srbije. Za porudžbine iz inostranstva nas možete kontaktirati putem elektronske pošte na stranici Kontakt.

Cene
Sve navedene cene su izražene u dinarima i važeće su na dan poručivanja. Cene se odnose na jedan komad ili količinu navedenu u opisu proizvoda ili na standardno proizvođačko pakovanje. Fotografija proizvoda NE predstavlja broj komada na koji se odnosi cena proizvoda.

Potvrda porudžbine i kontakt
Nakon zaključivanja porudžbine, dobićete e-mail sa PDF fajlom koji predstavlja potvrdu porudžbine i sadrži spisak svih poručenih proizvoda. Sva dodatna pitanja ili dopune možete poslati direktnim odgovorom na tu poruku. Ukoliko prvi put poručujete, Prodavac će ostvariti kontakt telefonskim pozivom ili preko elektrnoske pošte, kako bi potvrdio podatke za isporuku.

Opis proivoda
Podaci u opisima proizvoda su važeći u trenutku unosa proizvoda u bazu internet prodavnice. I zvor podataka je zvanična internet stranica proizvođača, katalog proizvođača ili neposredna provera u prodavnici. Prodavac nije u mogućnosti da garantuje za tačnost podataka koje su proizvođači prikazali na svom internet sajtu ili katalogu ili u slučaju da je došlo da promene određenih karakteristika proizvoda o kojima nas proizvođač/dobavljač nije obavestio.

Minimalne količine za poručivanje i pakovanje proizvoda
Ne postoje minimalne količine za poručivanje proizvoda, ali obratite pažnju da troškovi transporta mogu biti veći od vrednosti proizvoda. Prilikom poručivanja paketa koji sadrže proizvode koji se ne mogu zajedno spakovati, Prodavac zadržava pravo da podeli paket na više paketa, koji će se svaki posebno naplatiti, bez obzira na kurirsku sužbu. Primer: poručivanje više meta ili poručivanje mete i strela. Prilikom poručivanja strela, radi bezbednog transporta, strele se pakuju u kartonske cevi odgovarajuće debljine zida. Ukoliko je vrednost poručenih strela/cevi/štapova manja od 3.000 dinara, na račun će biti dodato 100 dinara za ambalažu za pakovanje.

Isporuka kurirskim službama
Detalje oko uslova isporuke kurirskim službama, možete pogledati u posebnom dokumentu na stranici "Isporuka i preuzimanje".
Prihvatanjem uslova kupovine, smatra se da ste prihvatili i uslove isporuke.

Odustanak od kupovine
Kupac ima pravo da odustane od kupovine zaključene na daljinu (kupovina preko internet prodavnice) u roku od 15 dana, bez navođenja razloga. U slučaju odustanka, Kupac je dužan da obavesti prodavca o odustanku putem odgovora na e-mail poruku koja je stigla kao potvrda porudžbine. Nakon obaveštenja o odustanku od kupovine, u dogovoru sa Prodavcem, kupac je dužan da o svom trošku izvrši povrat proizvoda prodavcu. Moguće je vratiti isključivo nekorišćene proizvode u originalnoj ambalaži sa svim pripadajućim dodacima. NIJE moguće vratiti proizvode koji su namenski proizvedeni/sklopljeni/prilagođeni zahtevima Kupca.

Nakon prijema proizvoda, Prodavac će u najkraćem roku (a najduže u roku od 14 dana) proveriti ispravnost vraćenih proizvoda i kontaktirati Kupca kako bi se izvršio povrat sredstava.

Privatnost podataka
Svi podaci koje je Kupac ostavio prilikom poručivanja se prikupljaju u svrhu uspešne isporuke proizvoda. Prodavac niukom slučaju neće podeliti bilo koji podatak Kupca sa trećim licima ili kompanijama.

Sečenje strela
Prilikom poručivanja strela, cevi za strele ili štapova za strele (u daljem tekstu strele), za većinu modela, kupac može tražiti sečenje na određenu dužinu. Sečenje prilikom kupovine strela se ne naplaćuje posebno. Svako naknadno sečenje strela kupljenih u Prodavnici je besplatno, za sve članove streličarskih klubova ili udruženja. Podatke o dužini strele, Kupac može upisati u polje „DODATNE NAPOMENE“ u koraku pre zaključivanja porudžbine klikoma na taster „POTVRDI PORUDŽBINU“.

Ukoliko Kupac ne navede potrebnu dužinu strele, Prodavac će smatrati da je strele potrebno ostaviti na punoj dužini i ubaciti inserte i vrhove. Ukoliko Kupac navede dužinu strele, bez drugih detalja, Prodavac će smatrati da se dužina odnosi na dužinu cevi/štapa.

Za dužinu karbonske i aluminijumske strele je moguće navesti sledeće dužine:
- dužina cevi
- dužina cevi, mereno OD „gruva“ noka (od useka na noku; od tetive)
- dužina strele, mereno OD „gruva“ SA vrhom
- dužina kompletne strele, ceo nok, cela cev, ceo vrh

Za dužinu drvene strele je moguće navesti sledeće dužine:
- dužina štapa
- dužina štapa, mereno OD „gruva“ noka (od useka na noku; od tetive)

Merna skala je u podeocima od 1/16“ i svaka dužina koju nam Kupac dostavi će biti prebačena u inče, zaokruženo na prvi veći podeok. Ovo zaokruživanje može dovesti do greške od najviše 1.5mm.

Jedinice i označavanje mera
g - gram (15,43 grejna)
gr - grejn (0,065 grama)
lbs - libra ili funta (453,6 grama), žargonski prihvaćena oznaka za libru je # (taraba)
1“ - jedan inč, isto što i jedan col (2,54cm)
1 fps - 1 foot per second - brzina u stopama u sekundi (1 fps = 0,3048 m/s)

Tetive
Tetiva se izrađuje na osnovu dužine luka po AMO standardu. Paradoks je što tu dužinu nije moguće izmeriti dok ne posedujete tetivu. Kontaktirajte nas za uputstvo kako da procenite dužinu tetive za luk iz sopstvene izrade.

Prilikom poručivanja tetive, obratite pažnju da li kraci na kojima planirate da koristiti tetivu imaju ojačanja i da li mogu da koriste „brze“ tetive.

Prilikom poručivanja tetive, potrebno je dostaviti: - dužinu tetive u centimetrima ili AMO dužinu luka, ukoliko je standardna tetiva
- snagu luka, posebno ako je u pitanju luk veće težine natega, a materijal izrade dacron
- veličina nokova koji će se koristiti na tetivi, kako bi tetiva bila isporučena sa odgovarajućom debljinom centralnog servinga. Pod veličinom nokova se smatra veličin useka (groove) noka koji može biti Small, Small Pin, Large, Large Pin, Wood nok.
- naglasiti ukoliko postoji specifičnost u vezi sa veličinom omči ili dužinama i pozicijama servinga (ukoliko ne navedete, tetiva će biti standardna, kao što odgovara većini lukova)

Orjentacija opreme
Orjentaciju opreme određuje ruka koja povlači tetivu. U najvećem broju slučajeva, to je ruka kojom pišemo ili se najčešće koristimo. Postoji nekoliko izuzetaka, a neki od njih su vezani za dominaciju oka. Ukoliko niste sigurni za svoju dominaciju (ruke ili oka), kontaktirajte nas za pomoć.

RH - desnoruki streličari
LH - levoruki streličari

Ukoliko ste desnoruki streličar, svu opremu birate sa oznakom RH, bez obzira da li se ta oprema nalazi sa leve ili desne strane streličara ili luka. Ukoliko ste levoruki streličar, svu opremu birate sa oznakom LH, bez obzira da li se ta oprema nalazi sa leve ili desne strane streličara ili luka.

Prihvatanjem uslova kupovine, smatra se da ste pročitali navedena pravila i smernice i da ste ih primenili prilikom izbora i poručivanja opreme.